SEARCH

O nama

U severozapadnom delu bačke ravnice leži Sombor, grad bogate istorije, tradicije i kulture, grad zelenila. Prvi put pod ovim imenom se pominje u pisanim dokumentima 1391.godine.  1749. godine carica Marija Terezija potpisuje povelju kojom Sombor uzdiže u rang slobodnih i nezavisnih kraljevskih gradova.

Prva Somborska apoteka „ Kod zlatnog lava“ osnovana je 1766.godine a osnivač je bio Ferdinand Plank, apotekar iz Osijeka.  Nalazila se u centru grada na mestu gde se danas nalazi Galerija „Milan Konjović“.

Zbirka-fot.-F-43-inv.-3061-940x544Fond-br.-56-inv.-461.1

 

Godine 1994. vođena entuzijazmom i željom da gradu Somboru i njegovim stanovnicima pruži kvalitetnu uslugu i širok asortiman proizvoda, mr. pharm Vesna Jovanović osniva apoteku„ Zlatni Lav“, u samom centru grada. Apoteka se i danas nalazi na istom mestu u Pariskoj ulici br.6.

Kada je apoteka „Zlatni Lav“ otvorena, pored njenog osnivača mr. pharm Vesne Jovanović, zaposleni su bili još jedan magistar farmacije  i dva farmaceutska tehničara.

Konstantnim unapređenjem stečenog stručnog znanja, naši farmaceuti i farm.tehničari pružaju profesionalnu zdravstvenu uslugu što građani Sombora prepoznaju i poklanjaju nam svoje poverenje.

Kako nam je na prvom mestu briga o zdravlju svakog pojedinca koji uđe u apoteku u potrazi za preparatom ili stručnim savetom, 13. godina posle odlučili smo otvoriti lanac apoteka na teritoriji zapadno bačkog okruga, kako bismo naše stečeno znanje i iskustvo preneli novim kolegama, a oni Vama, našim budućim pacijentima. Tako je 2007.godine osnovana apoteka „Zlatni Lav“ u Apatinu, a početkom 2008.godine u Stanišiću i u novom delu grada Sombora, Nova Selenča. Usledilo je osnivanje apoteka u Odžacima 2011.godine i u Kuli 2012.godine, te krajem 2015.godine u Bogojevu.

2013. godine apoteka „Zlatni Lav“ pristupa Betty marketinškom konceptu, koji u skladu sa potrebama potrošača i aktuelnim zdravstvenim temama, svakog meseca pravi posebne popuste za određeni broj artikala, koji su označeni kao Betty preporuka meseca. Takođe, u našim apotekama pacijenti mogu da dobiju besplatan primerak Betty mesečnog magazina i informišu se o svim aktuelnim zdravstvenim temama.

Danas ZU Apoteka „Zlatni Lav“ ima 55 zaposlenih  i pokriva teritoriju zapadnobačkog okruga sa 200.000 stanovnika.

 

Zajednicka

 

MISIJA

Naša posvećenost, briga o pacijentu i profesionalna usluga su ključni elementi kvaliteta naše zdravstvene ustanove. Kako je farmaceut najdostupniji zdravstveni radnik, koji može uvek da pruži stručan savet o ispravnoj primeni lekova i prevenciji nastanka bolesti, konstantno radimo na usavršavanju znanja naših zaposlenih, organizovanjem edukativnih predavanja i radionica. Pratimo novine i svetske trendove u farmaciji i stalno unapređujemo kvalitet naših usluga.

VIZIJA

Cilj nam je da ZU Apoteka „Zlatni Lav“ bude poznata kao odredište za kvalitetnu i profesionalnu zdravstvenu uslugu, koja je u potpunosti okrenuta pacijentu i njegovim potrebama.